Nyheter

2024-05-03
Vårstädning lördagen 5 maj
Nu är våren på ingång och det dags för oss att göra fint i och utanför våra hus inför sommaren. Vi samlas på gården och går igenom vad som ska göras. I år kommer vi bl.a. kratta löv, sopa grus, plantera blommor och städa delar av fastigheten som inte ombesörjs av våra leverantörer. Och självklart bjuds det på fika! I år träffas vi lördagen den 5 maj kl. 10.00 Meddela styrelsen om du kommer och vilken av dagarna. Mer information finns i utskickat nyhetsbrev.

Glöm inte ta med dina nyckelbrickor/taggar! Styrelsen kommer finnas på plats denna dag och hjälpa till med aktiveringen av det nya bokningssystemet för tvättstugan. Stöd för aktivering kommer även att erbjudas i samband med årsstämman.

Varmt välkomna! Du kan läsa mer om hur vi sköter våra fastigheter här: Fastighetsskötsel – BRF Trantomten

2024-02-07
Valberedningen informerar

Valberedningen har påbörjat sitt arbete. Har du förslag på någon du önskar nominera till styrelsen, eller skulle du kanske själv vilja vara med? Valberedningen (Zareh och Mason) låter hälsa att mer information kommer under våren. Har du frågor, funderingar eller kanske förslag är du välkommen att kontakta valberedningen redan nu:
e-post: valberedningen@trantomten.se.

2024-01-05
Vintertips för våra sopkärl – titta till dom lite extra när du går förbi
Hjälp sophämtarna så att dom kan göra sitt jobb även när det har snöat och är isigt. Som förening har vi ett ansvar för att dom ska kunna hämta våra sopor oavsett väder. Här är fyra vintertips på vad du som boende kan göra i vardagen för att hjälpa till:

  • Är locket till sopkärlet helt stängt? Tryck till soppåsarna ordentligt om det ser fullt ut och locket glipar. Locket måste vara helt stängt för att skadedjur som råttor och fåglar inte ska kunna komma åt innehållet.
  • Har locket till sopkärlet frusit fast? Ryck tag i det ordentligt tills det öppnas, eller kontakta styrelsen om du inte lyckas. Om locket inte kan öppnas kan kärlet inte tömmas.
  • Är det skottat och sandat vägen fram till och runt sopkärlen? Ta gärna fram snöskyffeln i porten om snöröjningen inte hunnit med detta.
  • Sopa av snö och is från sopkärlen.

2023-12-23
God Jul och Glöm inte släcka ljusen!
Levande ljus är väldigt trevligt så här i juletider – men lämna aldrig ett levande ljus utan uppsikt. Glömda stearinljus orsakar många bränder. Kontrollera också att batterierna i dina brandvarnare fungerar. En brandsläckare och brandfilt är också bra saker att ha hemma ifall olyckan skulle vara framme. Brandförsvaret påminner också om att vi inte blockerar våra utrymnings- och räddningsvägar i trapphus och källargångar utan håller dom fria från föremål. Var rädd om dig och andra i jul. En Trygg och God Jul önskar Styrelsen!

2023-11-15
Välkommen på glöggkväll och information torsdagen den 30 nov kl. 18.00
Vi hälsar alla medlemmar välkomna på glöggmingel i höstmörkret. Det blir glögg och pepparkakor på innergården, och under kvällen ges också information om kommande förändringar i föreningens trivselregler och för tvättstugan. Du får reda på mer om bakgrunden till förändringarna och får också tillfälle att få dina frågor besvarade. Mer information finns i utskickat nyhetsbrev. Ingen föranmälan krävs. Varmt välkomna!

2023-09-07
Föreningens höststäddagar hålls 28-29 oktober
Nu är det dags för föreningens höststäddagar. Vi samlas på gården och går igenom vad som ska göras. Och självklart bjuds det på kaffe, té och kaka. För att underlätta för alla medlemmar arrangeras som vanligt två tillfällen: lördagen den 23 oktober och söndagen den 29 oktober. Meddela styrelsen om du kommer och vilken av dagarna. Mer information finns i utskickat nyhetsbrev. Varmt välkomna! Du kan läsa mer om hur vi sköter våra fastigheter här: Fastighetsskötsel – BRF Trantomten

2023-09-03
Måndagen 4 september påbörjas fogarbete
Måndagen den 4 september börjar arbetet med att underhålla rörelsefogar på fasaderna i föreningens fastigheter. Arbetet kommer bedrivas vardagar ca. kl 07-16.30. Vid eventuella frågor angående den dagliga entreprenadverksamheten vänligen kontakta styrelsen. Fullständig information finns på anslagstavlor i portarna, och har också distribuerats till medlemmar och hyresgäster.

2023-06-03
Månadens botips: Sortera ditt matavfall och bidra till biogasproduktionen
Visste du att matavfallet ger biogas som räcker mer än ett varv runt jorden? Matavfall är en enorm tillgång – ändå hamnar drygt 70 % av alla matrester i soporna istället för att i bästa fall ätas upp och i andra hand sorteras ut för att bli biogödsel och biogas. Men nu har reglerna blivit hårdare. Från 1 januari 2023 är det obligatoriskt för alla flerfamiljshus i Stockholms stad att sortera sitt matavfall. Kravet är en del i arbetet mot Sveriges mål att minst 75 procent av matavfallet ska sorteras ut. En bonus är att matinsamlingen kan minska föreningens utgifter för sophämtning.

Matavfall kan behandlas biologiskt genom att rötas i en biogasanläggning. Då får man ut biogas som kan användas som drivmedel i bilar och bussar och man slipper använda så mycket fossila bränslen som bensin och diesel. Det blir även biogödsel som kan användas på åkermark i stället för konstgödsel.

En vanlig fråga är om vi får använda annan påse än den bruna papperspåsen? Tyvärr måste vi använda dom påsar vi får genom Stockholm Vatten och Avfall. Andra påsar kan orsaka problem i biogasanläggningen när matavfallet rötas. Ta dubbla papperspåsar om matavfallpåsen blir blöt (lägg dom inte i plastpåsar, plast får inte förekomma i det bruna sopkärlet).

När påsarna tagit slut finns fler att hämta i föreningens cykelförråd. Mejla styrelsen om påsarna börjar ta helt slut så beställer styrelsen fler.

Läs mer om hur föreningen sorterar sopor här: Sophantering – BRF Trantomten. Tack för att du vill vara en klimathjälte!

2023-05-15
Vårstädning 23 och 25 maj
Nu är våren på ingång och det dags för oss att göra fint i och utanför våra hus inför sommaren. Vi samlas på gården och går igenom vad som ska göras. I år kommer vi bl.a. kratta löv, sopa grus, plantera blommor och städa delar av fastigheten som inte ombesörjs av våra leverantörer. Och självklart bjuds det på kaffe, té och kaka. För att underlätta för alla medlemmar arrangeras i år två vårstädningskvällar: tisdagen den 23 maj kl. 18.00 och torsdagen den 25 maj kl.18.00. Meddela styrelsen om du kommer och vilken av dagarna. Mer information finns i utskickat nyhetsbrev. Varmt välkomna! Du kan läsa mer om hur vi sköter våra fastigheter här: Fastighetsskötsel – BRF Trantomten

2023-04-25
Välkommen till årsstämma
Datum för 2023 års ordinarie årsstämma är satt till tisdagen den 9 maj kl 19.00. Registreringen börjar kl 18.45. Mer information och kallelse har meddelats föreningens medlemmar via ordinarie utskick samt på föreningens anslagstavlor. Se gärna även sidan om årsstämman: Årsstämman – BRF Trantomten.